Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Prius Plug-In Hybrid

Nieuws: Toyota Prius Plug-In Hybrid

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

26.07.2016

Nadat Toyota in het voorjaar al een tipje van de sluiter lichte over haar de ultra-zuinige Prius Plug-In Hybrid, treedt het merk nu met meer details naar buiten. Plus een vanafprijs.

Doordat de nieuwe Prius Plug-In Hybrid in tegenstelling tot de gewone Prius over een afstand van 50 kilometer elektrisch kan rijden, duikt de gemeten CO2-uitstoot ervan onder de 30 g/km. Dat is extreem schoon en daarom wordt de stekker-Prius beloond met 15% bijtelling bij zakelijk gebruik. Daarnaast komt de auto in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek, beter bekend als de MIA. Deze kan oplopen tot 4.900 euro, aldus Toyota Nederland.

Opladen via zonnepanelen
Verder laat Toyota weten dat elektrisch rijden kan tot een snelheid van 135 km/h. Zijn de accu's leeg, dan neemt de benzinemotor het in eerste instantie over. Eenmaal weer aan een laadpaal, duurt het 2 uur voordat de accu's volledig opgeladen zijn. De Plug-in Hybrid laadt zelf de accu's ook bij door onder andere regeneratief remmen, maar kan dat eventueel ook via het Solar Roof. In de loop van 2017 wordt dit dak voorzien van zonnepanelen als optie aangeboden.

Prijs en uitrusting
Tot slot de vanafprijs. Toyota vraagt € 34.495,- voor de Prius Plug-In Hybrid, die nog dit jaar op kenteken gezet kan worden (om in aanmerking te komen voor 15% bijtelling). Voor dit geld rijd je de Business Plus-uitvoering met luxe als het 8 inch Toyota Touch 2-multimediasysteem met Go Plus Navigatie, Matrix LED-koplampen, lichtmetalen velgen, climate control, Head-Up Display, parkeerhulpcamera achter, Full Smart Entry met startknop en een regen- en lichtsensor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model