Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Toyota Land Cruiser

Nieuws: Toyota Land Cruiser

Prijzen nieuwe Toyota Land Cruiser

15.10.2009

Toyota heeft de prijzen en uitvoeringen van de nieuwe Land Cruiser bekend gemaakt. De prijslijst van de nieuwe Land Cruiser start bij € 57.430,- voor de 3-deurs uitvoering met dieselmotor onder de kap. Vanaf januari 2010 staat het model bij de dealers.

Onlangs presenteerde Toyota de compleet nieuwe Land Cruiser. De auto borduurt voort op de inmiddels al zestig jaar oude Land Cruiser die in de afgelopen decennia continue verder werd vernieuwd en verbeterd. Deze compleet nieuwe generatie moet volgens Toyota wederom het karakter van een onverwoestbare 4WD uitstralen. De Japanners claimen verder dat er nog altijd de behoefte is aan auto´s die zich voor extreme omstandigheden lenen. En wat dat betreft is de Land Cruiser een icoon.

Multi-terrain Select en Crawl Control
Toyota LandcruiserNaast een verder geëvolueerd design en een compleet nieuw interieur heeft Toyota veel aandacht besteed aan de offroad-eigenschappen. Voor uitstekende terreincapaciteiten zorgen onder meer innovatieve functies als Multi-terrain Select en Crawl Control, waarmee ook onervaren terreinrijders onder uitdagende omstandigheden hun plaats van bestemming bereiken. De wegligging op de verharde weg kreeg bovendien meer aandacht dan ooit tevoren. Een stijver chassis met Adaptive Variable Suspension (AVS) en een elektronisch gestuurd Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) tillen zowel de wegligging als de rij-eigenschappen naar een hoger plan.

Prijzen, uitvoeringen en motoren
Toyota LandcruiserToyota levert de nieuwe Land Cruiser als 3- en 5-deurs uitvoering in de uitrustingsniveaus LX, VX, SX en 7-persoons Executive. Het instapmodel, de 3-deurs Land Cruiser 3.0 D-4D LX, staat op de prijslijst voor € 57.430,-. Het prijskaartje voor de 5-deurs variant in dezelfde uitvoering vermeldt € 61.230,-. In dat geval ligt er onder de motorkap een 3.0 liter D-$D dieselmotor met een vermogen van 173 pk en een koppel van 410 Nm. Het verbruik ligt op 8,1 l/100 km en is daarmee aanzienlijk teruggedrongen. De andere motor in het palet is een 4.0 liter Dual VVT-i V6 benzinemotor met een vermogen van 282 pk en een koppel van 385 Nm. Deze is alleen leverbaar voor de 5-deurs uitvoering en in de topuitvoering Exectuvie in combinatie met een nieuwe sequentieel schakelbare 5-traps automatische transmissie. De prijs voor dit topmodel in de reeks van de nieuwe Land Cruiser bedraagt € 93.030,-.

Vanaf heden is de nieuwe Land Cruiser te bestellen. De eerste exemplaren worden in januari 2010 afgeleverd. Dat is tevens het moment dat de auto officieel bij de dealers staat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model