Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Hybrid-R Concept

Nieuws: Toyota Hybrid-R Concept

Tweede teaser Toyota Hybrid-R

19.08.2013

Toyota warmt ons langzaam op voor haar primeur tijdens de IAA in Frankfurt. Dat het gaat om een hybride-aangedreven Yaris met serieuze racepotentie durfden we eerder al te vertellen, maar inmiddels zijn er meer details bekend.

Met een carrosserie dat gebaseerd is op de bestaande Yaris is iedere overkomst met dat bestaande model eigenlijk ook wel gezegd. Onder het plaatwerk gaat volgens Toyota een volbloed racer schuil en daarbij verwijst het graag naar haar succesvolle Le Mans-bolide, de TS030 Hybrid. De Hybrid-R deelt enkele technieken met die regelrechte circuitmachine, maar het laat alleen niet weten wat precies. Net als de TS030 beschikt de Hybrid-R in ieder geval over een zogenaamde supercondensator waarmee remenergie teruggewonnen wordt.

Hitsige 1.6
Ook krijgen alle vier de wielen van de Hybrid-R Concept de aandrijfkrachten toegespeeld. Krachten die opgewekt worden door een 1.6 liter grote 'racemotor' gekoppeld aan twee elektromotoren. Als we de berichten moeten geloven zou deze krachtcentrale in totaal goed zijn voor zo´n 400 pk, wat ongekend veel is voor zo'n compacte auto als de Yaris. Rap is de Hybrid-R dus zeker. Meer vanaf de IAA in Frankfurt die 12 september de deuren opent.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model