Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Hilux

Nieuws: Toyota Hilux

Toyota Hilux grondig gefacelift

14.07.2011

Met bijna 22.000 verkopen in Europa heeft de Toyota Hilux 25% marktaandeel. Maar de concurrentie zit niet stil. Vooral de komst van de Volkswagen Amarok maakt het de Hilux er niet gemakkelijker op.

Om zich te wapenen tegen onder meer de Amarok ondergaat de Toyota Hilux een grondige facelift. Aan de buitenzijde wordt het design daarbij opgefrist. Grondig, want alles voor de A-stijl is gewijzigd. Aan de binnenzijde is een nieuw dashboard met gewijzigd instrumentarium het voornaamste nieuws.

Techniek
Onderhuids sleutelde Toyota vooral aan de aandrijftechniek. Toyota geeft de achterwielaangedreven Hilux voortaan hetzelfde onderstel als de variant die permanent op de vier wielen wordt aangedreven, en dat is robuuster. De 2.5 liter direct ingespoten dieselmotor krijgt 24 pk extra en levert nu 144 pk en 343 Nm terwijl het gebruikgemiddelde van 7,3 l/100km (193 g/km) een daling van een liter betekent. De krachtiger drieliter dieseleenheid blijft ongewijzigd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model