Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota GT86

Nieuws: Toyota GT86

Toyota GT86 familie op komst?

14.03.2013

Ontwikkelingschef Testuya Tada droomt van een complete modellenfamilie op basis van de GT86. Naast de coupé en de cabriolet ziet Toyota’s hoogste technische baas graag ook een shooting brake en een sedan verschijnen.

"We wilden een familie van de GT86 neerzetten, net als wat BMW met de MINI doet", zegt Tada. De ingenieurs en zijn team ontwikkelden al in een vroeg stadium een complete lijn op basis van de GT86. Met bijvoorbeeld modellen als een sedan en een shooting brake. Overigens werden de ideeën van Tada niet door iedereen met open armen ontvangen. "We deden alles in het geheim, maar toen de top van Toyota er achter kwam kregen we een tik op de vingers. We moesten ons concentreren op de cabrio, die destijds nog niet klaar was." Overigens was de cabrio al wel gepland door Toyota, maar dat was mede door de positieve ontvangst van pers en publiek. "Zonder het enthousiasme van het publiek was de cabrio er nooit gekomen. De coupé kon op zoveel steun rekenen dat we er ook één zonder dak mochten ontwerpen", aldus Tada.

Niet alleen liefhebberij
De GT86-modellen die ontworpen zijn, komen niet alleen uit pure liefhebberij. Mocht Toyota meerdere modellen uit één serie gaan maken dan geldt als voordeel dat de ontwikkelingskosten laag gehouden kunnen worden. Daarnaast was er ook een praktische reden voor het ontwikkelen van een shooting brake. Tada: "Ik wilde zelf graag een GT86 hebben, maar heb vijf honden. Een GT86 Shooting Brake zou zodoende ideaal zijn!"

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model