Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota GT86

Nieuws: Toyota GT86

Prijzen Toyota GT86 bekend gemaakt

16.05.2012

In navolging van Subaru heeft Toyota de prijzen bekend gemaakt van haar sportieve 2+2, de GT86. De scherp geprijsde coupé staat, ook na 1 juli, voor minder dan 40.000 euro voor de deur.

Er is al veel geschreven over de door Toyota en Subaru ontwikkelde sportcoupé en het moment dat we de GT86/BRZ op de openbare weg tegen gaan komen nadert snel. Maakte Subaru vorige maand nog alleen de prijs van het meest luxe model bekend, Toyota heeft inmiddels de complete prijslijst van de GT86 op papier gezet.

GT86 (Base)
De GT86 zal in Nederland op de markt komen in twee uitvoeringen; de GT86 Base en als GT86 (zonder toevoeging). Bovenop de standaarduitrusting van de Base is de GT86-uitvoering uitgerust met een touchscreen-multimediasysteem, 17 inch wielen, radio/cd/mp3-speler en een armsteun tussen de voorstoelen. Bovenop deze uitrusting kan de koper van de GT86 kiezen tussen een zestraps automaat (met schakelflippers) of handbak. In beide gevallen komt de prijs van de GT86 na 1 juli op € 41.690,- te liggen. Ben je alleen geïnteresseerd in de rijbeleving? Laat de extra's dan links liggen en kies voor de Base die met een vanafprijs € 39.990,- zeer concurrerend geprijsd is.

Sportief
Voor 40 mille krijg je dan een zeer sportief ingestelde coupé met een 200 pk tellende boxermotor in het vooronder. Binnen 7,6 seconden wordt de 100 km/h aangetikt en 3 seconden later kan je alweer stil staan. Dankzij de boxermotor ligt het zwaartepunt van de auto erg laag wat natuurlijk de wegligging ten goede komt. De topsnelheid mag dan 'slechts' 226 km/h zijn, Toyota verzekert ons dat de GT86 mede dankzij de uitgekiende balans makkelijk op het scherpst van de snede gereden kan worden in de bochten.

BRZ
Hoewel Subaru een prijskaartje van € 40.995,- aan de BRZ heeft gehangen is het nog even afwachten hoe deze zich verhoudt ten opzichte van de technisch identieke GT86. Het betrof namelijk de prijs van de best uitgeruste Sport Executive en bovendien is het multimediasysteem geen optie, maar standaard in de BRZ. Ten slotte kan de nieuwe belastingregelgeving nog van invloed zijn op de definitieve prijzen van de BRZ.

Zowel de Toyota GT86 als de Subaru BRZ staan vanaf juli bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model