Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota GT86 TRD

Nieuws: Toyota GT86 TRD

Toyota Racing debuteert met de GT86

18.09.2012

De Toyota GT86 is nu al een gewild tuning-object en Toyota toont in Parijs voor het eerst eigen visuele upgrades. Dochteronderneming Toyota Racing Development nam het ontwerpwerk voor haar rekening.

Toyota Racing Development werkt al jarenlang in Japan aan het tunen en upgraden van allerhande Toyota's en krijgt nu voor het eerst de mogelijkheid om haar kunsten te tonen op de Europese markt. De timing valt natuurlijk samen met de komst van de GT86, een serieuze sportcoupé die het imago van Toyota weer van een boost moet voorzien. Nu is de GT86 van zichzelf al rijkelijk voorzien van het betere spoilerwerk, TRD geeft de auto net dat beetje extra.

Los verkrijgbaar
Specifiek voor de GT86 heeft TRD een uitgebreide catalogus aan mogelijke upgrades samengesteld. Deze zijn allemaal los te koop en niet samengevoegd in pakketten waardoor je de looks helemaal zelf in kan vullen. Wel de dikke velgen maar niet de kleinere spoiler? Dat is dus gewoon mogelijk. Grootste veranderingen op het exemplaar dat Toyota in Parijs parkeert zijn de vier uitlaten, nieuwe mistlampunits en een grotere luchthapper aan de voorzijde. Om het schakelgevoel te verbeteren werd een nieuwe versnellingspook ontworpen die korter is en beter in de hand moet liggen.

Prestatieverhogend
Niet alleen de looks werden aangepakt, ook op technisch gebied hebben de ingenieurs van TRD hun werk mogen doen. Hoewel de 200 pk-sterke boxermotor vooralsnog onaangeroerd blijft wordt het wel mogelijk om de ophangingen te vervangen voor een in hoogte verstelbare set-up. Verder is er de mogelijkheid om het chassis verder te verstijven en om de remmen te vervangen door grotere exemplaren. Ten slotte komt het motorgeluid nog beter tot zijn recht dankzij het lichtmetalen uitlaatsysteem. Ook voor deze onderdelen geldt dat alles los verkrijgbaar is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model