Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota GT86 Sedan

Nieuws: Toyota GT86 Sedan

‘Toyota komt wel met vierdeurs GT86’

24.10.2013

Terwijl Toyota naar verwachting geen GT86 Cabrio op de markt brengt is het wel van plan om een vierdeurs variant te lanceren. En dat is op zijn zachtst gezegd frappant te noemen.  Er is zelfs al een Photoshop-afbeelding van hem vervaardigd.

Afgelopen zomer kwam het treurige nieuws naar buiten dat een opengewerkte Toyota GT86 geen doorgang zou vinden vanwege te hoge ontwikkelingskosten. Een vierdeurs sedan/coupé van de GT86 kent kennelijk wel een sluitende business case, want zo'n model zou in het vat zitten volgens AutoExpress. Na het horen hiervan is ene Theophilus Chin meteen aan de slag gegaan om een rendering van de auto te maken. Zijn computerillustratie oogt niet verkeerd en dat is nu precies wat 40' en 50'ers met een actieve, avontuurlijke geest ook moeten vinden. Want op die doelgroep zou de vierdeurs GT86 namelijk mikken.

10 centimeter erbij
De GT86 Sedan zou beschikken over dezelfde rijkwaliteiten als de twedeurs carrosserievariant. Maar omdat wijsheid met de jaren komt, sluipt het wensen van praktisch vernuft er bij deze doelgroep nu eenmaal in. De achterportieren bieden dan soelaas. Bovendien is de GT86 Sedan 10 centimeter langer dan de Coupé, waardoor er meer ruimte op de achterbank is.

Hybride
Daarnaast wordt er gerept over een extra aandrijflijn naast de bestaande 2.0 liter boxermotor met handbak, en wel die van de Toyota Hybrid R. Maar dan wel in teruggetunede configuratie. Geen 420 pk dus, maar naar schatting om en nabij de 250 pk. In 2015 zou dit alles klaar moeten zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model