Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Toyota GT86 Hybrid en Convertible

Nieuws: Toyota GT86 Hybrid en Convertible

Toyota GT86 Cabriolet en Hybrid op komst

26.11.2012

Hoe kort de Toyota GT86 ook nog maar op de markt is, zijn publieke aantrekkingskracht in ongekend groot. De GT86 is een ongekende imago-builder en weet het duffe imago van de Japanse fabrikant als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Dat vraagt om meer!

En meer zit eraan te komen. In verschillende smaken. De eerste is vrij voorspelbaar: een extra snelle GT86. Maar anderzijds is het concept daarvoor dan wel weer opvallend. Het wordt namelijk geen extra krachtige verbrandingsmotor, maar een elektromotor die de extra kracht moet leveren. En dat maakt ons enerzijds enthousiast, want meer vermogen betekent meer plezier, maar anderzijds maakt het ons ook erg angstig. Hybrides zijn, zeker bij Toyota, nu eenmaal niet de meest spannende auto´s. Zeg maar gerust heel saai. En dat is iets waar de GT86 nu juist mee heeft gebroken. Start de motor en hoor de typische boxerroffel tot leven komen. Ga op het gas staan en hij brult erover. Schakel met een beetje tussengas terug en een plof ontsnapt uit de uitlaat. Allemaal zaken die je bij een hybride niet zult ervaren. Toyota´s ontwikkelingschef, Tetsuya Tada, laat tegenover Autocar weten dat deze GT86 Hybrid zo´n 250 pk moet opwekken. En nu allemaal duimen dat Toyota zich hieraan houdt.

GT86 Cabriolet
Over een heel andere boeg gooit de tweede nieuwkomer in de GT86-stal het. Dat zal een echte zonaanbidder worden. Reken op een stoffen kap en een iets zachtere afstemming van het rijkarakter. Maar verder zal het model identiek zijn aan de ó zo smakelijke en vermakelijke GT86 Coupé. Lang wachten op de Cabriolet hoeven we overigens niet. Insiders spreken namelijk over een onthulling op de Autosalon van Genève. Op de hybrideversie moeten we nog wel even wachten, die staat pas voor 2015 gepland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model