Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota GT86 Cabrio

Nieuws: Toyota GT86 Cabrio

Toch geen Toyota GT86 Cabrio

01.08.2013

De Toyota GT86 Cabrio leek heel even een mooie droom te zijn, maar de productieplannen voor de open GT86 lijken ineens slechts een wens. Welingelichte bronnen spreken ervan dat het besluit genomen is om de Toyota GT86 Cabrio niet in productie te nemen.

Het is alsof Toyota de beslissing in haar onderbewustzijn al had gemaakt. Gehuld in maagdelijk wit presenteerde het merk de begeerlijke FT86 Open tijdens de Autosalon van Genève alsof de dakloze sporter denkbeeldig op een onbereikbare wolk alsmaar verder van de realiteit wegdreef. En toch, ook wij lieten ons graag meeslepen in de overtuiging dat de FT86 Open werkelijkheid zou worden. Niet dus. Althans, volgens Automotive News hebben de financiële rekenmeesters bij Toyota het advies gegeven geen gevolg te geven aan de FT86 Open. De benodigde ontwikkelingskosten zouden teveel op de winst drukken.

GT86 Turbo
De roze wolkenpartij waarop een heuse GT86-familie rust lijkt zelfs helemaal uit elkaar gedreven te worden. Er zou namelijk ook een streep gehaald zijn door het idee van een GT86 Turbo, de geblazen versie die de authentieke sportcoupé nog uitdagender zou moeten maken. Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee. Een opvolger voor de Supra is niet van de planning geschrapt. De kersverse Toyota-topman Takeshi Uchiyamada heeft hier nota bene aan toegevoegd dat die sportauto in samenspraak met BMW ontwikkeld zal worden. We glimlachen weer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model