Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota grootste autoproducent

Nieuws: Toyota grootste autoproducent

Toyota is wederom de grootste

24.01.2014

Alle tellingen zijn weer voorbij, tijd om de balans op te maken. Toyota blijkt zich opnieuw als grootste autofabrikant te mogen kronen. Van 2008 tot en met 2010 lukte de Japanners dat eveneens, om vervolgens vanwege natuurrampen in Thailand en Japan General Motors voor te moeten laten gaan.

Het Toyota-concern had er 9,98 miljoen verkochte auto’s voor nodig om weer de grootste te zijn en dat zijn er enkele honderdduizend meer dan General Motors (GM). Het Amerikaanse autoconcern en de nummer één van 1931 tot en met 2007 wist vorig jaar 9,71 miljoen auto’s te slijten, gevolgd door de Volkswagen Groep met een verkoop van 9,7 miljoen eenheden.

Door de 10 mln
Voor 2014 voorspelt Toyota dat het meer dan 10 miljoen auto’s gaat verkopen en als dat lukt is het de eerste producent die deze magische grens doorbreekt. Dit ongetwijfeld tot ergernis van Volkswagen dat al jaren openhartig rept dat het tegen 2018 de grootste ter wereld wil zijn. Ze hebben daarvoor nog even en het feit dat de Duitse gigant elk jaar een stukje dichter naar de twee favorieten toe groeit geeft het bedrijf goede hoop.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model