Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Fun-Vii

Nieuws: Toyota Fun-Vii

Toyota Fun-Vii: rijdend billboard

29.11.2011

Dit is de Toyota Fun-Vii, een maffe concept dat volgens het merk ‘de mens, de auto en de samenleving dichterbij elkaar brengt’. In de toekomst dan.

Gister, bij aankomt in Tokio, werden we meteen in een bijzonder en opvallend elektrisch aangedreven prototype van Toyota gepropt. Alsof het merk ons wilde voorbereiden op wat komen gaat tijdens de 42ste Tokyo Motor Show. De Fun-Vii Concept kan inderdaad zomaar een verre doorontwikkeling zijn van ons tijdelijke vervoer door de Japanse metropool.

Billboard
De Toyota Fun-Vii (Fun-Vehicle Interactive Internet) is bedoeld als vervoersmiddel in een niet zo veraf staande toekomst, waarin mensen, wagens en de beschaving in zijn geheel met elkaar zijn gekoppeld. Vrij vertaalt komt het erop neer dat de Fun-Vii een soort rijdende smartphone is. Net zoals je een app download, kan je de Fun-Vii aanpassen door een nieuw jasje te downloaden; langs de binnen- én de buitenkant. Publiciteitsjongens beginnen nu vast te watertanden, want dergelijke techniek biedt perspectief voor mobiele reclamezuilen.

Socializen
De stroom aan informatie die elke dag op ons wordt losgelaten wordt in de Fun-Vii keurig gekanaliseerd en naadloos geïntegreerd met de andere functies in de wagen. De 3-persoons studie houdt zelf in de gaten of er software-updates zijn en communiceert ook met andere voertuigen en gebouwen in de omgeving om onder meer botsingen te vermijden en te communiceren met in de buurt rijdende vrienden. Of beter nog, om botsingen met die vrienden te vermijden. Want met zo veel infotainment aan boord is over je stuurhelft naar buiten turen wellicht bijzaak.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model