Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota FT-CH

Nieuws: Toyota FT-CH

Compacte Prius

13.01.2010

De Prius is een ongekend succesnummer voor de Toyota. En dat vraagt om familie-uitbreiding. In Detroit trok Toyota het doek van deze FT-CH Conecpt, een compacte variant van het hybridemodel geïnspireerd op de "8-bit" gamers van de jaren ´80.

Toyota is van plan de Prius-familie steeds verder uit te breiden en deze nieuwe concept is het eerste voorproefje van komen gaat over enkele jaren. Zo starten de Japanse gigant in 2012 met de verkoop van plug-in hybrides en elektrische auto's en kunnen we in 2015 auto´s rijdend op waterstof tegemoet zien. Maar goed, eerst maar eens beginnen met de realisatie van deze FT-CH Dedicated Concept waarbij de letters CH staan voor Compact Hybrid, de klasse waarin het model valt. Ten opzichte van de Prius is de auto zo´n 56 centimeter korter. Ook is ´ie iets smaller en dat komt ten goede van het verbruik.

Kleurrijke klantenkring
Toyota FT-CHHet model is volgens Toyota gericht op de "8-bit generatie" en daarmee bedoelen ze diegene mee die zijn opgegroeid met gameconsole uit de jaren ´80 zoals bijvoorbeeld de Nitendo NES. Jonge mensen dus die een Prius toch vooral bij de categorie "vergrijzing" vinden passen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model