Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Toyota FT-86 Concept

Nieuws: Toyota FT-86 Concept

FT86 moet Toyota imagoboost bezorgen

08.10.2009

Afgelopen decennia vormde ‘het gezin’ een belangrijke pijler van Toyota en dat heeft uitsluitend traditionele modellen voortgebracht. Daarnaast hamert het Japanse merk sinds jaar en dag op ‘kwaliteit’. Maar ook daarmee zijn potten tegenwoordig moeilijk te breken. Tijd voor een imagoboost.

Deze injectie moet er komen in de vorm van de Toyota FT-86. Het betreft nu nog een studiemodel, maar zal naar verwachting in 2011 in productie worden genomen. Bij het ontwerpen van de FT-86 Concept heeft Toyota inspiratie gevonden uit de Corrolla Coupé, een auto uit de jaren '80 die gaandeweg de jaren een cultstatus in Japan heeft opgebouwd. Ook heeft de FT-86 veel weg van een eerder voorgestelde studie, de Toyota FT-HS Concept.

Sportwagenrecept
Toyota FT-86De FT-86 Concept meet 4,16 meter in de lengte, 1,76 meter in de breedte en 1.26 meter in de hoogte en heeft meer weg van een sportcoupé dan van een rasechte sportwagen. De ingrediënten behoren echter meer bij de laatste. Net als de Corrolla Coupé van weleer beschikt de FT-86 over achterwielaandrijving en is het totale wagengewicht zo laag mogelijk gehouden voor betere prestaties. Een ideale wegligging wordt gecreëerd door de motor optimaal en laag in het vooronder te plaatsen. De krachtbron is overigens afkomstig van Subaru: een 2.0 liter boxer. De wielbasis bedraagt 2,57 meter en achterin zitten is mogelijk, hoewel erg krap.

Tokyo
Toyota zal de FT-86 Concept officieel onthullen tijdens de Tokyo Motor Show die eind deze maand plaatsvindt. Zoals gezegd zijn de Japanners pas in 2011 van plan zichzelf een imagoboost te geven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model