Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota FCV-R Concept

Nieuws: Toyota FCV-R Concept

Toyota toont FCV-R op waterstof

16.11.2011

Hoewel nog een lange weg te gaan beginnen langzamerhand steeds meer autofabrikanten voorbereidingen te treffen voor auto’s op waterstof. Ook Toyota heeft een begin gemaakt met de FCV-R die het toont op de Tokyo Motor Show eind deze maand.

De Toyota FCV-R zou zomaar de derde generatie Prius kunnen belichamen, maar voor de techniek onderhuids geldt dat het nog jaren duurt voordat het productierijp is. Het streven van Toyota is om in 2015 een productiemodel op waterstof op de markt te brengen, maar zoals gezegd is dit slechts een ambitie.

Last minder
Toyota FCV-R ConceptDe 4,70 meter lange FCV-R, dat staat voor Fuell Cell Vehicle Reality and Revolution, is even, zo niet schoner dan een elektrische auto, maar bevat niet de handicap van een beperkte actieradius. Volgens Toyota kan hun waterstofauto bijna 700 kilometer op een volle waterstoftank rijden. De hogedruktank ligt naar eigen zeggen optimaal opgeborgen in de bodem van de auto zodat aan interieur- en bagageruimte niet teveel verloren ging. Vier volwassenen moeten met gemak in de FCV-R vervoerd kunnen worden. Dat kan de Prius ook, maar in de FCV-R hebben de inzittenden net wat meer bewegingsvrijheid door de 24 centimeter lange koets.

Fun-Vii FT-EV III
Toyota toont de FCV-R voor het eerst aan het grote publiek op de eind deze maand te openen Tokyo Motor Show met tevens op de stand de Fun-Vii en de FT-EV III, een doorontwikkeling op de elektrische iQ. Toyota heeft immers plannen om binnen afzienbare tijd een compacte elektrische auto op de markt te brengen. Voor de Fun-Vii (Fun-Vehicle Interactive Internet) ligt de realiteit wat verder weg. Toyota ziet hierin een auto die ´mensen, auto´s en de samenleving dichterbij elkaar brengt´. Bij deze abstracte informatie blijft het dan ook. Eind deze maand meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model