Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota FCV Concept

Nieuws: Toyota FCV Concept

Opnieuw dichterbij: waterstofauto Toyota

05.11.2013

Toyota’s waterstofauto komt stap voor stap dichter bij de productfase. Tijdens de Tokyo Motor Show presenteert het Japanse merk de FCV Concept waarmee het merk opnieuw een grote stap maakt.

Twee jaar geleden presenteerde Toyota op de Tokyo Motor Show de FCV-R. Met deze nog vrij conceptuele primeur gaf Toyota te kennen heil te zien in waterstof en volop te werken aan het productierijp maken ervan. De FCV Concept die nu in de spotlights wordt gezet, borduurt verder op dat eerste ontwerp. Verrassend is dat design overigens niet, het oogt als een doorontwikkeling van de Prius in combinatie met wat van Lexus' designtaal.

Ten minste 100 kW
Onderhuids zien we een aandrijflijn met volgens Toyota een vermogen van 'ten minste 100 kW' dat kortstondig extra vermogen kan bieden dankzij een boost converter. Veel vooruitgang is er geboekt doordat het vermogen 'per liter' sterk is verbeterd en ook de aandrijflijn sterk werd verkleind en goedkoper werd gemaakt. Toyota claimt dat de auto nu zo efficiënt is dat als deze volledig is afgetankt een gemiddeld huishouden een week elektriciteit ervan kan gebruiken.

2015
Met maar drie minuten tanktijd en een actieradius van ten minste 500 kilometer komt de waterstofauto van Toyota sterk binnen handbereik. Zoals gezegd zal deze in 2015 in productie gaan en zeer sterk lijken op deze FCV Concept.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model