Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota FCHV

Nieuws: Toyota FCHV

Toyota FCHV verder doorontwikkeld

13.02.2008

Toyota heeft een verder doorontwikkelde versie van de FCHV gepresenteerd. De SUV maakt gebruik van een brandstofcel en hybridetechniek en kan daarmee een actieradius van 750 km halen. Dat is een forse verbetering ten opzichte van het eerdere model.

De Toyota FCHV is een SUV die gebruik maakt van zowel een brandstofcel als hybridtechniek. Als brandstof wordt er waterstof gebruikt en daarmee rijdt de auto geheel emissievrij. Probleem met waterstof was tot nu toe dat de actieradius zeer beperkt was. Toyota heeft hier echter twee dingen aan gedaan. Enerzijds is de FCHV voorzien van hybridtechniek en anderszijds is de brandstofceltechniek aangepast. Zo zijn de waterstoftanks groter en kunnen deze dankzij meer druk ook een grotere capaciteit opslaan.

Actieradius: 750 km

Toyota FCHWAlle verbeteringen die Toyota heeft doorgevoerd hebben ertoe geleid dat de FCHV zo'n 750 km op één tank kan rijden. In een praktijktest die Toyota in Japan heeft uigevoerd werd sowieso 560 km gehaald, zonder te tanken. Daarbij reden ingenieurs van Toyota in één keer van Osaka naar Tokyo.

Ontwikkeling voor productie

Op dit moment is Toyota druk doende om de brandstofcel gereed te maken voor productie. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de Japanse overheid die er alles aan moet doen om ook de infrastructuur (lees: tankstations) moet laten bouwen. Dat de brandstofcel absoluut toekomstpotentieel heeft wordt met de introductie van deze verbeterde Toyota FCHV nogmaals bewezen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model