Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota C-HR

Nieuws: Toyota C-HR

Gedurfde Toyota C-HR nu te koop

01.09.2016

Vanaf november mengt Toyota zich in de strijd om de koper van de compacte crossover. Met de gedurfd gelijnde C-HR. Inmiddels kan 'ie besteld worden vanaf de volgende prijzen.

De C-HR is Toyota's eerste relatief compacte crossover en daarvoor zijn geen halve maatregelen getroffen (sowieso om op te vallen). Want wat het design van de C-HR betreft heeft Lexus Toyota overduidelijk aangestoken. De laatste keer dat het crossover-segment werd opgeschrikt door zo'n gedurfd model was toen Nissan de Juke introduceerde. Die Japanner zal overigens niet heel veel last hebben van de C-HR. Toyota hoopt ermee vooral kopers bij diens grotere broer weg te houden, de Qashqai.

De prijzen|
Wat prijs betreft zit dat wel goed. De Toyota C-HR is er namelijk vanaf € 24.495,- Een starttarief dat vrijwel gelijk is aan dat van de voordeligste Qashqai, maar lager ligt dan dat van de meeste overige concurrenten. De Mazda CX-5 bijvoorbeeld. Die start pas bij 29 mille (al krijg je daarvoor wel meteen 165 pk terug). De Kia Sportage, om maar een andere rivaal te noemen, begint bij € 25.995,-.

Twee versies
Qua motorpalet houdt Toyota het simpel. Slechts twee varianten zijn er, beide met behoefte aan benzine. Aftrappen doet de C-HR met de 1.2 Turbo met 116 pk, gekoppeld aan een handbak. Een CVT-automaat is optioneel, net als vierwielaandrijving. En de andere aandrijflijn? Dat is – hoe kan het anders – de 1.8 Hybrid, bekend uit de Prius. De vanafprijs hiervan bedraagt € 29.495,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model