Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota C-HR Concept

Nieuws: Toyota C-HR Concept

Toyota C-HR Concept opent aanval op Qashqai

02.10.2014

Toyota moet al tijden met lede ogen aanzien hoe landgenoten Nissan en Mitsubishi met respectievelijk de Qashqai en ASX veel succes weten te behalen. Vooral in Europa. Als het aan hen ligt gaat daar verandering in komen. Met de C-HR Concept geeft Toyota een voorproefje van een op stapel staande concurrent voor de Japanse, maar zeker ook Europese concurrentie.

Toyota steekt het niet onder stoelen of banken: de C-HR Concept is meer dan een studiemodel. En dat kun je in twee opzichten vertalen. Dit moet welhaast een realistische voorbode zijn van Toyota’s toekomstige crossover in het C-segment. Maar dat is onze vertaling ervan. De officiële boodschap van Toyota luidt dat het de inlossing is van een belofte. De belofte van topman Akio Toyoda die heeft aangegeven dat Toyota’s veel meer emotie moeten bevatten. 'Ze moeten je raken en enthousiasmeren', zo laat het merk weten.

Gespierde auto
De C-HR Concept weet met zijn design de tongen in ieder geval los te maken. Het is een gespierd ogende auto met scherpe lijnen, een resoluut front, ‘zwevend’ dak, taps toelopende zijruiten en een fraaie achterzijde met LED-achterlichten in de hoge welvingen van de gespierde wielkasten. Dat de auto op een volledig nieuw lichtgewicht platform staat moet volgens Toyota bijdragen aan veel rijdynamiek en een hoge mate van rijplezier. Over de hybride-aandrijflijn van de conceptcar doet het geen gedetailleerde uitspraken, maar ook die moet de ambities van het merk onderstrepen. Daarin moeten we ze dan maar op hun woord geloven.

Europese genen
De C-HR kwam tot stand onder toezicht van ED2, Toyota’s Europese designstudio. 'Europa is de meest veeleisende markt voor kleine en midsized auto’s. De eisen die er worden gesteld aan onder meer kwaliteitsbeleving en rijdynamiek, zijn onze benchmark', besluit Toyoda. Goed nieuws voor ons Europeanen. En als Toyota de lijn die het met de C-HR Concept in heeft gezet weet door te vertalen naar een productiemodel dan hoor je ons niet klagen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model