Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota C-HR Concept

Nieuws: Toyota C-HR Concept

Toyota C-HR Concept nadert productie

15.09.2015

Afgelopen jaar presenteerde Toyota op de Autosalon van Parijs haar interpretatie van een compacte crossover. Tijdens de IAA in Frankfurt is het de beurt voor een verder verfijnd studiemodel dat nagenoeg productierijp is. Maak kennis met de C-HR 2.0.

Grootste verschil tussen de beide studiemodellen is de toevoeging van twee achterportieren waarmee het model direct een stuk realistischer oogt. Opvallend blijft de Japanner nog altijd dankzij de scherpe facetlijnen, een opvallend lage daklijn, forse 21 inch wielen en deels zwevende achterlichtunits. Ook opmerkelijk is het gedeeltelijk transparante dak, wat voor veel licht in het interieur zorgt.

Prius basis
Veel informatie geven de Japanners nog niet vrij over de C-HR. Wat we wel weten is dat de vijfdeurs crossover qua maatvoering tussen het B- en C-segment invalt en beschikt over het nieuwe modulaire TNGA-platform van Toyota waar tevens de nieuwe Prius op gestoeld is. Dat de C-HR zodoende uitgerust is met de laatste generatie hybride-techniek zal niemand verbazen. Over welke specificaties het studiemodel beschikt vermeldt het persbericht echter niet.

Maart 2015
Dat Toyota inmiddels hard werkt aan een compacte crossover mag duidelijk zijn. Het productiemodel zal onthuld worden tijdens de Autosalon van Genève in maart 2016 en zal tevens als hybride naar ons land komen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model