Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Aygo

Nieuws: Toyota Aygo

Toyota Aygo moet succes prolongeren

05.01.2012

In 2005 lanceerde Toyota de Aygo. En die werd een ongekend groot succes. De in Europa ontwikkelde en gebouwde Japanner wist de Europese consument te overtuigen van zijn kwaliteiten en Toyota verkocht er 580.000 exemplaren van. De grip op dat goud wil men dan ook niet graag verliezen en daarom presenteert Toyota de vernieuwde Aygo.

Drie jaar geleden onderging de Aygo al een facelift en na ruim zes jaar productie hadden we dan ook wel een compleet nieuw model verwacht. Toyota (en ook Peugeot en Citroën) lijkt daar anders over te denken en houdt het op een facelift. Die moet het model vooral weer in lijn trekken met de nieuwe modellen van de Japanners. Je ziet bijvoorbeeld heel duidelijk de overeenkomsten met de nieuwe Yaris die net een wat hoekiger styling mee heeft gekregen dan bij de vorige generatie Toyota's. Met een nieuwe bumper, nieuwe grille, LED-dagrijverlichting en aangepaste carrosseriekleuren en wielen moet de Aygo weer fris het nieuwe jaar in.

Afwerkingsniveau
Toyota heeft volgens eigen zeggen de afwerking aan de binnenzijde naar een hoger niveau getild. Niet alleen door nieuwe kleurtjes te voorzien voor de binnenafwerking, maar ook door de bouwkwaliteit bij te werken. Tegelijkertijd wordt de uitrusting wat meer bij de tijd gebracht. Je zal nu onder meer probleemloos je persoonlijke muziekdragers kunnen paren aan de geluidsinstallatie in de Aygo. Een opgewaardeerde isolatie zorgt er voortaan voor dat minder decibels het interieur binnensijpelen. Tegelijk is de afstelling van het onderstel bijgewerkt om wat meer comfort te voorzien.

Eco-versie
Van de 1.0 liter driecilinder benzinemotor met 68 pk komt voor het eerst nu ook een specifieke Eco-versie op de markt. Die ziet z'n CO2-uitstoot zakken van 103 tot 99 g/km (verbruik 4,5 l/100 km) en is natuurlijk bedoeld om te kunnen profiteren van gunstige belastingmaatregelen. In ons land betekent dat tot 2013 vrijgesteld worden van wegenbelasting en bij zakelijk gebruik maar 14% bijtelling. De transmissie is nog steeds in handen van een vijfbak. Die kan je zelf schakelen of opteren voor een gerobotiseerde versie. In dat laatste geval heb je voortaan ook recht op schakelpeddels achter het stuurwiel.

Toyota zal de vernieuwde Aygo presenteren op de Autosalon van Brussel. Niet lang daarna staat het model bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model