IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Avensis

Nieuws: Toyota Avensis

Toyota toont vernieuwde Avensis

08.09.2011

Met een wat schimmige foto warmt Toyota ons op voor de vernieuwde Avensis. De Avensis zal op de IAA in Frankfurt als gefacelift model zijn werelddebuut beleven.

De belangrijkste zichtbare wijzigingen hebben betrekking op het front van de Avensis. We zien nieuw ingedeelde koplampen voorzien van LED-dagrijverlichting, een compleet nieuwe grille en een hertekende voorbumper. Dat alles geheel in lijn met Toyota´s nieuwste modellen. Aan de achterzijde vallen volgens Toyota (foto´s hebben we immers nog niet) de nieuwe bumper en chromen details direct in het oog, net als de nieuw vormgegeven lampenclusters. Tot slot staat de Avensis op nieuw lichtmetaal.

Interieur
Wie het portier van de Avensis open doet en plaats neemt ziet volgens Toyota direct dat het dashboard onder handen is genomen. Dat geldt niet zozeer voor de lay-out ervan - hoewel het navigatiesysteem werd vernieuwd en de ventilatieroosters opnieuw werden getekend - als wel voor de gebruikte onderdelen. Verder kreeg het instrumentarium witte wijzers en worden luxere bekledingsstoffen in de Avensis gebruikt. Het nieuwe Touch & Go entertainment-/navigatiesysteem doet tevens zijn intrede op de Avensis.

Onderhuids
Door aanpassingen aan de stuurinrichting en de set-up van het onderstel belooft Toyota een veel strakker rijgedrag dan voorheen. Daarnaast beleeft de vernieuwde 2.0 D-4DF dieselmotor met 124 pk zijn debuut. De CO2-uitstoot zakte van 139 naar 119 g/km en bovendien is het koppel over een breder toerenbereik beschikbaar.

IAA debuut
Op de IAA in Frankfurt zal Toyota ons meer beeldmateriaal van de nieuwe Avensis verstrekken. We houden je uiteraard op de hoogte.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model