Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Auris

Nieuws: Toyota Auris

Toyota maakt prijzen Auris bekend

03.12.2012

Terwijl we momenteel in Portugal voor het eerst achter het stuurwiel van de nieuwe Auris kruipen, heeft Toyota in Nederland de prijzen openbaar gemaakt. Rijden in de kakelverse Japanner kan vanaf € 18.650,-, de Hybrid komt op minimaal € 23.750,-.

De nieuwe Auris staat vanaf 14 december in de showroom. Hij kan worden besteld met vijf verschillende aandrijflijnen en in acht verschillende uitrustingsniveaus, waaronder vier uitvoeringen voor de zakelijke rijder. Na de vijfdeurs hatchback volgt de Auris Touring Sports medio 2013 met in Hybrid-uitvoering eveneens 14% bijtelling.

Auris Hybrid
Verreweg de meest interessante uitvoering voor de Nederlandse consument is de Hybrid welke een vanafprijs van € 23.750,- kent. Het model beschikt over een 136 pk sterke aandrijflijn die een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100km heeft. Laag genoeg om in het huidige belastingstelsel belast te worden met 14% bijtelling. Wie de Hybrid overigens particulier koopt, betaalt geheel 2013 geen wegenbelasting.

Overige vier aandrijflijnen
We zouden het bijna vergeten, maar naast de Hybrid staat er nog vier krachtbronnen in de prijslijst. Twee benzine- en twee dieselmotoren, waarbij het benzinekamp gevormd wordt door een 1.3 en 1.6 benzine met een minimaal prijskaartje van €18.650,-. Daarnaast levert Toyota de Auris met een 1.4 D-4D-F of 2.0 D-4D-F motor. Beide diesel aandrijflijnen krijgen een bijtelling van 20%, waarbij de goedkoopste variant voor € 21.890,- te boek staat.

Uitvoeringen
De nieuwe Auris wordt geleverd als Comfort, Aspiration, Dynamic en Executive. Daarnaast is zowel de Hybrid als de dieselvarianten leverbaar in twee speciale, op de zakelijke rijder gerichte, uitvoeringen. Standaard is elke Auris voorzien met audiobediening op het stuur, Hill-start Assist Control en een radio/CD-speler met een AUX- én USB-aansluiting voor een iPod of andere MP3-speler. In de Aspiration komt daar onder meer het Toyota Touch multimediasysteem bij, net als telefoonbediening vanaf het (met leer beklede) stuur en een parkeerhulpcamera met hulplijnen. De Dynamic staat standaard op 17 inch lichtmetalen wielen en heeft onder meer smart entry met een startknop. De Executive, tenslotte, voegt daar verder nog half lederen bekleding, een JBL Premium Sound systeem met 9 speakers en een parkeer assistent met 10 parkeersensoren aan toe. Voor de zakelijke rijder zijn vier zeer scherp geprijsde lease uitvoeringen samengesteld. Zo kan de Auris Hybrid worden besteld als 'Lease' of 'Lease Pro' en staan bij de diesels de uitvoeringen 'Business' en 'Business Pro' op de prijslijst. Afhankelijk van de uitvoering, komen hier bijvoorbeeld het Toyota Touch & Go Plus navigatie, 17 inch lichtmetalen wielen en het Skyview panoramisch dak bij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model