Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Auris

Nieuws: Toyota Auris

Nog milieubewuster

20.11.2008

Toyota komt met een zuinige Auris op de markt. Het model heeft de gloednieuwe 1.3 liter Dual VVT-i benzinemotor onder de kap, die gekoppeld is aan Toyota Optimal Drive.

De viercilinder levert een vermogen van 101 pk en heeft een maximumkoppel van 132 Nm. Dit is net iets meer dan de huidige 1.4 motor die het met 97 pk en 130 Nm moet doen. Het verbruik van de nieuwe motor daalde in tegenstelling tot het vermogen. Het verbruik blijft steken op 4,8 liter per 100 kilometer, wat 19% besparing (tov de 1.4 liter) betekend. De uitstoot daalde met 17% naar 135 gram per km. De vierpitter is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Toyota Optimal Drive
Toyota AurisDeze verbetering is naast de nieuwe motor deels te danken aan het toepassen van Toyota Optimal Drive - een gelijkbare pakket als BMW's Efficiënt Dynamics. Het doel van het systeem is het optimaliseren van de verbranding en het reduceren van schadelijke stoffen. Toch moet het systeem geen concessies doen aan het rijplezier, aldus het Japanse bedrijf. Toyota Optimal Drive zal in alle nieuwe Toyota's komen, zoals de gloednieuwe iQ en Avensis.

Viercilinder ook in andere modellen
Toyota zal de nieuwe 1.3 liter motor eerst in de Auris leveren, maar zal ook zijn weg naar kleinere Toyota's gaan vinden. Het Japanse merk heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de auto met nieuwe motor leverbaar wordt. Ook zijn de prijzen nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model