Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Auris

Nieuws: Toyota Auris

Nieuwe Toyota Auris stelt zich voor

23.08.2012

Toyota heeft de eerste officiële details en foto’s van de geheel nieuwe Auris vrijgegeven. Het model dat op de Autosalon van Parijs z’n première beleeft oogt dynamischer dan ooit tevoren, maar is vanouds vriendgelijk gezind jegens het milieu.

Met een scherper lijnenspel heeft Toyota een zelfverzekerder Auris geprobeerd neer te zetten. Ook de gewijzigde proporties dragen hierbij aan. De nieuwe Auris is namelijk 30 millimeter langer dan de oude en 55 millimeter lager. De totale lengte bedraagt nu 4.275 millimeter. Zowel de breedte (1.760 mm) als de wielbasis (2.600 mm) bleven gelijk. Het dynamischere design draagt tegelijk bij aan een lagere Cw-waarde (0,28) wat op z'n beurt weer gunstig is voor het brandstofverbruik en inherent daaraan de uitstoot.

Interieur
Binnenin belooft Toyota een ruimer interieur met moderne materialen voorzien van zachte oppervlakken en zilverkleurige details. 'Een voor het C-segment zeer groot panoramisch dak zal leverbaar zijn', aldus het merk dat nog beperkt is met informatie rond het model. De bagageruimte meet 360 liter, en omdat de batterij van de Full Hybrid-uitvoering onder de achterste zitplaatsen is geplaatst beschikt de hybride over een even groot bagagevolume als de overige Aurissen.

Sportiever rijden
Ondanks de toegenomen buitenmaten is de auto lichter dan voorheen - 40 kilo - door gebruik te maken van lichter, maar sterker staal. De carrosseriestijfheid nam juist toe met tien procent en door een aangepaste stuurinrichting, een lagere zwaartepunt en een aangepaste wielophanging zijn de rijeigenschappen naar een hoger plan getild. Toyota zegt dat de nieuwe Auris door deze verbeteringen sportiever rijdt, maar desondanks niet aan comfort heeft verloren.

Efficiënte aandrijflijnen
In Nederland wordt de Auris leverbaar met de 1.3 of 1.6 liter benzinemotor. Op het dieselpalet staan een 1.4 liter en een tweeliter en dan hebben we uiteraard nog de hybride in combinatie met een 1.8 liter krachtbron. Een CVT-automaat is wederom standaard bij de Auris Full Hybrid, evenals 14% bijtelling.

Auris Wagon
De nieuwe Toyota Auris is helemaal ontworpen voor de Europese markt en zal in de Toyota's fabriek in het Britse Burnaston naast de Avensis worden geproduceerd. Nog voor de jaarwisseling zal hij bij de dealers staan, met in het kielzog de nieuwe Auris Wagon. Althans, die zal in 2013 gelanceerd worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model