Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Auris

Nieuws: Toyota Auris

Nieuwe Toyota Auris in vol ornaat

31.05.2012

In Brazilië hebben ze de hand weten te leggen op een folder van de nieuwe Toyota Auris. Wat opvalt is de spitse neus en de smalle koplampen waarmee op een Lexus-look lijkt te zijn gemikt.

Tot op heden hebben we het moeten doen met sterk gecamoufleerde spyshots van de nieuwe Toyota Auris en nu is daar zomaar het model in volle glorie op het internet verschenen. Het Braziliaanse Notícias Automotivas heeft een Japanse folder in handen gekregen met daarin de compleet vernieuwde Auris, Toyota's concurrent voor de Golfs en Focus-en van deze wereld.

Scherp
Het lijnenspel is duidelijk een stuk strakker dan bij zijn voorganger het geval was. De neus loopt spits toe en ook de koplampen zijn smaller en scherper gesneden. Volgens de brochure bedraagt de lengte van de nieuwe Auris 4,27 meter en daarmee is hij slechts 2,5 cm langer dan zijn voorganger. De hoogte is 5,5 cm afgenomen om een sportievere look uit te stralen. Dankzij 20 mm extra beenruimte moet het voor volwassenen comfortabeler worden om achterin deze C-segmenter plaats te nemen.

Hybrid
In de gelekte folder wordt gesproken over een 1.5 en 1.8 liter benzinemotor, maar aangezien dit de Japanse informatie betreft hoeven hier geen conclusies aan gehangen te worden. Als de Auris volgend jaar op de Europese markt verschijnt zal ongetwijfeld een assortiment aan diesels en benzinemotoren in het vooronder te vinden zijn. Het belangrijkst, zeker in Nederland, is natuurlijk de hybride die onvermijdelijk ook in het gamma zal zijn terug te vinden.

De officiële onthulling van de nieuwe Toyota Auris staat voor de Autosalon van Parijs in september gepland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model