Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Auris Touring Sports

Nieuws: Toyota Auris Touring Sports

Meer details Toyota Auris Touring Sports

15.02.2013

Toyota voegt deze zomer een sterke concurrent toe aan het lijst met 14% bijtellers: de Auris Touring Sports. Deze stationwagon op basis van de Auris was al bekend, maar we hebben nu ook de prijzen en een aantal praktische details.

Na de Renault Mégane Estate en de Ford Focus Wagon is de Toyota Auris Touring Sports nog maar de derde stationwagen die in aanmerking komt voor 14% bijtelling bij zakelijk gebruik (tot 2015). Daartoe moet je wel voor de Hybrid gaan en niet voor de overige motoriseringen, de hybrideloze benzines en diesels. Omdat zeker 85% van de kopers dit zal doen, richt de Nederlandse Toyota-importeur zich logischerwijs uitsluitend op de hybridevariant. Knap is dat die gemiddeld nog minder CO2 uitstoot dan de hatchbackvariant van de Auris Hybrid: 86 versus 87 g/km.

Trekhaak
Nog vrij uniek voor een hybrideauto is het mogen trekken van een aanhanger. Bij de meeste hybrides is dit namelijk onverstandig omdat hiermee de beloofde duurzaamheid van de aandrijflijn in het gedrag kan komen. Toyota durft het aan wel een trekhaak in de optielijst van de Auris Hybrid Touring Sports te zetten. Met 345 kilogram is het maximuntrekgewicht nog zeer beperkt, maar 'voldoende voor een boedelbak of aanhanger voor vakantiebagage', aldus Toyota. Over bagage gesproken. In de Auris Touring Sports kan je daarvan behoorlijk wat meenemen. Met de leuningen van de tweede zitrij plat is er 1.658 liter beschikbaar. En omdat het accupakket onder de achterbank is geplaatst bedraagt de standaard bagageruimte alsnog een forse 530 liter.

Uitrusting en prijs
En dan het antwoord op de hamvraag 'Wat kost de Auris Hybrid Touring Sports?'. Toyota vraagt er € 24.750,- voor, wat exact duizend euro meer is dan de hatchback. Tot de standaardvoorzieningen behoren onder andere climate control, verlichting met Follow Me Home-functie, Hill Start Assist Control, zeven airbags waaronder een knie-airbag.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model