Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Aqua Air Concept

Nieuws: Toyota Aqua Air Concept

Toyota presenteert compacte hybride-cabrio

14.11.2013

Op de Tokyo Motor Show stikt het van de primeurs, met name van de Japanse autofabrikanten. Ook Toyota doet er maar wat graag aan mee en presenteert deze Aqua Air Concept, gebaseerd op de in de VS bekende Aqua, aan het grote publiek.

Herinner je de Prius-C nog? Deze hatchback op basis van de Prius is aan ons voorbij gegaan (wij hebben immers de Auris Hybrid), maar staat in Japan en de VS wel bij de dealers. Toyota wil de aandacht op het model vestigen en presenteert er op de Tokyo Motor Show een cabrioletversie van, gedoopt tot de toepasselijke naam Aqua Air Concept.

Hybride-cabriolet
Net zoals zijn vijfdeurs broeder wordt de Aqua Air aangedreven door de bekende 1.5 liter benzinemotor in combinatie met een elektrische krachtbron. Inderdaad, dezelfde aandrijflijn als we ook uit de Prius en Auris kennen.

De eerste
Of Toyota daadwerkelijk plannen met het model heeft is ons onbekend, maar relevant is het eveneens niet. De komst naar Europa is heel onwaarschijnlijk. Zou hij er wel komen dan is het overigens wel de eerste hybride-cabriolet op de markt!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model