[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota Alpha

Nieuws: Toyota Alpha

Toyota Prius MPV in aantocht

02.06.2010

In de eerste helft van 2011 verschijnt de derde hybridetelg van Toyota. Het gaat om een MPV op basis van de Pruis met moderne lithium-ion batterijen en de mogelijk voor een derde zitrij.

Om het moment dat we met de Toyota Auris Hybrid rijden duikt er een foto uit een Japans magazine op met daarop een uitvergrote Prius. Het zou gaan om de Toyota Alpha, een uit de kluiten gewassen MPV welke leverbaar wordt in zowel 5-zits als 7-zitsuitvoering. Hiervoor is ruimte gecreëerd door de carrosserie met 30 centimeter ten opzichte van het voorbeeldmodel te verlengen. De wielbasis nam slechts met twee centimeter toe.

Nikkel versus lithium-ion
Als krachtbron doet dezelfde 1.8 liter viercilinder met hybridemodule dienst als die in de reguliere Pruis. Echter krijgt de zevenpersoons Alpha, in plaats van exemplaren van nikkel-metaal in de gewone Pruis, de beschikking over de inmiddels productierijpe moderne lithium-ion batterijen uit de Hybrid X. Deze zijn sterker, duurzamer en lichter en kunnen zodoende enigszins het hogere wagengewicht van de MPV compenseren. Aan de andere kant zijn lithium-ion accu´s duurder om te fabriceren en dat werkt uiteindelijk door in de vraagprijs. Om de prijs te drukken wordt de 5-zits versie nog gewoon voorzien van de nikkel-metaal accu's. Zo zou het basismodel van de Toyota Alpha omgerekend slechts € 500,- duurder zijn dan de reguliere Prius. De zevenzitter zou op een vanafprijs van zo'n kleine dertigduizend euro uitkomen.

Genève 2011
Hopelijk komen we binnenkort meer te weten over deze Prius MPV. De eerste helft van 2011 wordt als introductieperiode genoemd en de Autosalon van Genève de debuutlocatie. Wordt vervolgd...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model