Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Toyota´s toekomstige plannen

Nieuws: Toyota´s toekomstige plannen

'Toyota van 2012 doet 1 op 40'

23.11.2010

Voor het aanbreken van 2013 staan er maar liefst 11 nieuwe dan wel vernieuwde Toyota’s op de planning voorzien van alternatieve aandrijvingen. De in LA onthulde RAV4 EV, mede mogelijk gemaakt door Tesla, is er daar één van. Een ander model zal slechts 2,5 l/100 km verbruiken.

Nog niet zo lang geleden kondigde Toyota aan te gaan samenwerken met Tesla. Beide partijen hebben vaart achter hun plannen gezet blijkt nu, want hun eerste gezamenlijke auto is tijdens de Los Angeles Motor Show onthuld. Het betreft de RAV4 EV waarbij Tesla verantwoordelijk is voor de elektrische krachtcentrale (elektromotor, batterij en aanverwante onderdelen) en Toyota het omhulsel aanleverde. De Japanners zagen tevens toe op de prestaties, kwaliteit en de duurzaamheid van de elektrische RAV4. Toyota bepaalt als uitgevende fabrikant - de RAV4 EV staat op de agenda van 2012 - immers de eisen aan het voertuig. Daarbij was onder andere het doel dat de auto niet veel meer moest wegen dan een RAV4 met vergelijkbare prestaties. De EV-versie weegt 100 kg meer dan de RAV4 met V6-motor (hier niet verkrijgbaar). De actieradius bedraagt 160 km, afhankelijk van de rijstijl. Om het rij- en prestatieniveau te handhaven werden de ophanging en de besturing aangepast. Ook hebben sommige onderdelen een andere plaats in de auto gekregen zodat het batterijenpakket gunstiger verdeeld kon worden voor een betere balans.

Plug-in hybride
RAV4In hetzelfde jaar als dat de RAV4 EV wordt gelanceerd kunnen we nog meer van Toyota's 'aim zero emssions' modellen in de showroom zien. Voor de elektrische RAV4 verschijnt eerst de Prius plug-in-hybride waarvan nu al een richtprijs van om en nabij de € 40.000,- is afgegeven. Dat is een forse vijftien mille meer dan de gewone Prius, maar Toyota belooft dat het de prijs/kwaliteit waard is. Een model waar we naar uitkijken is de Toyota die 1 op 40 - volgens Japanse normen - zou kunnen rijden en meer wil Toyota er ook niet over kwijt.

Elektrisch
RAV4De RAV4 EV zal niet de eerste elektrische Toyota zijn. De primeur is voor de kleine iQ waar het merk in 2011 de eerste praktijktests mee gaat uitvoeren. Dit doet het overigens nagenoeg tegelijkertijd met een testvloot van 35 RAV4 EV's en de opgedane ervaring komt ten gunste aan het productiemodel. Op dit moment al doet Toyota onderzoek naar batterijen die revolutionair krachtiger zijn en beter presteren dan de lithium-batterij. Het gaat om zeer compacte Solid-State batterijen en Metal-Air batterijen. Toyota Research & Development heeft een team van 100 man op deze zaak gezet. Wat de overige duurzame Toyota's betreft: deze zijn gebaseerd op bestaande modellen, momenteel de Prius en de Auris Hybrid. Toyota zal deze modellen blijven aanpassen om nog gunstigere cijfers te realiseren.

Brandstofcel
Wat verder weg, maar niet minder concreet is Toyota's ontwikkeling van de brandstofcelmodule. Dat schiet aardig op, in 2015 wenst Toyota de eerste Fuel Cell Hybrid Vehicles op de markt te brengen in Europa, Japan en de VS. Tot die tijd werkt Toyota er hard aan om de productiekosten van deze brandstofcel auto's te verminderen zodat de FCHV in 2015 binnen het bereik komt van de consument. Kortom, genoeg werk aan de winkel voor Toyota.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model