Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Aston Martin AM-RB 003

Nieuws: Aston Martin AM-RB 003

Aston Martin AM-RB 003 nu al uitverkocht

21.05.2019

In maart dit jaar onthulde Aston Martin de AM-RB 003, een studiemodel van een ruim 1 miljoen euro kostende supersportwagen. De productieversie ervan komt pas over twee jaar op de markt, maar is nu al uitverkocht.

Aston Martin is van plan om niet meer dan vijfhonderd exemplaren van de AM-RB 003 te bouwen, maar er zijn nu al meer geïnteresseerden dan auto's, aldus topman Andy Palmer in de rapportage over de kwartaalcijfers van Aston Martin. De vanafprijs van de auto ligt op meer dan 1 miljoen euro, exclusief belastingen. Europese kopers moeten een aanbetaling doen van 250.000 euro als ze er een willen reserveren.

Red Bull Racing
AM-RB 003 is niet de definitieve naam van het model. AM staat natuurlijk voor Aston Martin, RB voor Red Bull Racing en 003 voor het aantal keren dat de bedrijven hebben samengewerkt. Zo sloegen ze ook de handen ineen voor de Aston Martin Valkyrie en Valkyrie AMR Pro.

V6 turbomotor
Er is nog weinig bekend over de productieversie van de AM-RB 003. Hij krijgt waarschijnlijk een V6 turbomotor (die de achteras aandrijft) en een elektromotor (die de vooras aandrijft) met een gecombineerd vermogen van 1000 pk. Zijn actieve onderstel deelt de AM-RB 003 met de 1160 pk sterke Valkyrie, waarvan Aston Martin niet meer dan 175 stuks maakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model