Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla

Nieuws: Tesla

Ontslagronde bij Tesla: zo'n 10% personeel eruit

14.06.2018

Er gaat welhaast geen week voorbij of Tesla weet het nieuws wel een keertje te halen. Sinds enige tijd zelden positief trouwens. Ook nu weer, al is het beoogde doel van de nu door topman Elon Musk aangekondigde ontslagronde het hopelijk eindelijk kunnen schrijven van winst. Een lichtpuntje dus.

Tesla timmert nu bijna 15 jaar aan de weg. Echter nog nooit heeft het een jaar afgesloten met zwarte cijfers. Nu gebeurt dat wel vaker bij een piepjong bedrijf, zeker binnen de kapitaalintensieve auto-industrie en met een nobel streven, maar anderzijds is toch echt winst nodig om te kunnen overleven op de langere termijn. Elon Musk heeft laten weten dat dat keerpunt nu langzamerhand aan de orde moet zijn bij zijn Tesla. En daarom haalt het een streep door bijna een tiende van zijn personeel.

Overlappende functies
Eind 2017 had Tesla zo'n 37.500 man in dienst. Door de aanhoudende groei zijn er dat inmiddels meer, met nog meer 'dubbelingen' tot gevolg. Vooral bij ondersteunende functies. Daar gaat dan ook voornamelijk de bezem door. Om nog meer geld te besparen heeft Tesla besloten ook niet de samenwerking met de Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot te verlengen. Iets dat tevens effect zal hebben op het personeelbestand.

Of er ook ontslagen vallen bij Tesla in Tilburg, waar het merk een assemblagefabriek heeft, is onbekend. Je zou verwachten van niet, want de productie, met name dat van de Model 3, komt juist handen te kort.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model