Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla winst

Nieuws: Tesla winst

Tesla boekt winst in Q3 2018

30.10.2018

Tesla heeft het afgelopen kwartaal afgesloten met winst. Dat is hoofdzakelijk te danken aan een stijging van het aantal afleveringen. Het is pas de derde keer in het 15-jarige bestaan van het bedrijf dat er meer geld binnenkwam dan er werd uitgegeven.

Tijdens het derde kwartaal leverde Tesla 56.065 Model 3's in Noord-Amerika. En dat is goed nieuws want het bedrijf beweert er goed aan te verdienen. Een marge van 20% ligt ruim boven het industrie-gemiddelde. De fabrikant wijst er lagere kosten voor grondstoffen voor aan, naast een snellere bouwtijd. Dat mag wel, want de productiestart van de goedkoopste Tesla was ronduit problematisch. Inmiddels duurt het minder lang om een Model 3 te bouwen dan een Model S of Model X.

Winst, voor even
De winst bedroef het afgelopen kwartaal $ 311 miljoen, op $ 6,8 miljard aan inkomen. De verkoop van onderdelen aan andere automerken droeg met $ 52 miljoen bij aan dat resultaat.Tesla blijft gebukt gaan onder een erg hoge schuldenlast van ruim $ 10 miljard. Analysten voorspellen dat die schuldenberg de komende tijd nog zal toenemen. Het bedrijf moet immers nieuwe fabrieken in Europa en China financieren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model