Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Roadster

Nieuws: Tesla Roadster

Tesla keert terug met Roadster

23.07.2015

Dit gaat Detroit Electric, die het stokje van de uit productie genomen Tesla Roadster vanaf 2013 overnam, niet leuk vinden. Verstopt in een persbericht over een batterij-update voor de Model S, schrijft Tesla dat het terugkeert met de auto waar het voor hun allemaal mee begon.

Tegen 2019 moet de nieuwe Tesla Roadster klaar zijn. Meer onthult de EV-bouwer niet en dat is gezien de tijd die nog rest voordat de gewenste introductie aanbreekt niet verassend. Bovendien heeft Telsa eerst wat anders aan het hoofd. Want wat te denken van het perfectioneren van de Model S en nog dit jaar de lancering van de Model X. En alsof dat nog niet genoeg is, zit er volgens insiders zelfs nog een derde Model in de pijplijn. Die staat gepland voor 2017.

Lotus af
De eerste Tesla Roadster kwam in 2008 op de markt en werd gebouwd tot 2012, maar was eigenlijk een 'geëlektriseerde' Lotus Elise. De nieuwe Roadster zal nauwelijks nog iets weghebben van een Lotus, maar gebruikmaken van een eigen Tesla-platform. Wat we nog meer weten? De nieuwe Roadster zal sneller naar 100 km/h accelereren dan de Model S met 'Ludicrous Mode' en dat wil zeggen sneller dan 2,8 seconden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model