Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3

Nieuws: Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3

Tesla Model Y actieradius zo’n 10% minder dan Model 3

04.06.2019

De Tesla Model Y heeft een hoger stroomverbruik dan de Model 3. Dat viel te verwachten, want hij is hoger, zwaarder en zijn voorkant heeft een groter oppervlak. Drie eigenschappen die niet bevorderlijk zijn voor de actieradius.

Volgens Elon Musk is de range van de Tesla Model Y 8 tot 10 procent minder dan die van de Model 3. Hij vertelde dit toen hij aanschoof bij de podcast 'Ride The Lightning'. Over de Model Y deelt Musk:

"We proberen de auto zo veel mogelijk hetzelfde te maken als de Model 3, behalve als er een aanpassing nodig is voor de suv-functionaliteit … terwijl de luchtweerstandcoëfficiënt laag blijft en het frontale oppervlak niet te veel toeneemt."

Actieradius Model Y in de praktijk
Wat betekent dat als de accu's even groot blijven? Dat een Tesla Model Y Standard Range straks 375 à 380 kilometer ver komt op een acculading. De vergelijkbare Model 3 heeft namelijk een actieradius van 415 kilometer. Van de Model 3 Long Range (560 km) blijft bij de Model Y een actieradius van 505 tot 515 kilometer over.

Tesla Model Y en de Supercharger
De Tesla Model Y wordt pas in 2021 uitgeleverd. Waarschijnlijk zijn tegen die tijd de nieuwe Superchargers live en kun je de Tesla Model Y zo snel opladen, dat zijn hogere stroomverbruik je amper tot last is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model