Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model X

Nieuws: Tesla Model X

Tesla Model X uitgesteld naar Q4 2015

11.11.2014

Het plan was om de Tesla Model X begin 2015 te vermarkten, maar dat is opnieuw uitgesteld. Het tweede volumemodel van de fabrikant van elektrische auto’s is ook dan nog niet rijp voor serieproductie.

De Model X gaat naar verwachting pas tegen het einde van volgend jaar in productie. De CEO van Tesla, Elon Musk, heeft te kennen gegeven dat de bouw is vertraagd omdat de auto nog kampt met een aantal ‘kleine dingtjes’. En de topman wil geen product op de markt brengen waar klanten ontevreden over zouden kunnen zijn.

Vleugeldeuren
Een van de technische zaken die de productie doet vertragen zijn de gigantische ‘Falcon’-vleugeldeuren. De techniek ervan is bijzonder complex en volgens Musk is het specifieke deursysteem bovendien nooit eerder gebruikt in de auto-industrie, dus afkijken bij een ander hoe het precies moet om duurzaam te zijn is onmogelijk. De aandrijflijn van de 7-persoons crossover baart geen zorgen; die wordt namelijk overgeheveld vanuit de Model S.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model