Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model S

Nieuws: Tesla Model S

Tesla Model S populairste auto van Noorwegen

10.10.2013

Het gemiddelde inkomen van een Noor ligt een stuk hoger vergeleken met het gemiddelde van een andere Europeaan. Dat betekend dat er doorgaans ook meer geld wordt besteed aan bij de aanschaf van een auto. In combinatie met de subsidieregelingen van de Noorse overheid ten behoeve van groene auto´s zorgt het er voor dat de Tesla Model S in augustus en september het best verkopende model van Noorwegen is.

In augustus al wist de Model S in Noorwegen het best verkochte model te worden en dat kunststukje herhaalde het Amerikaanse merk in september wederom. Hoewel kunststukje, in Noorwegen zijn de subsidies dermate hoog dat een Model S ineens een stuk betaalbaarder wordt. De Noren hebben een exemplaar vanaf € 55.000,- terwijl de Nederlander minimaal € 72.600,- moet neertellen.

Aantrekkelijk
Door flinke subsidies, het vrijstellen van tol en het kosteloos gebruik maken van parkeerplaatsen zijn inwoners van het Scandinavische land massaal bereid af te stappen van auto's op fossiele brandstoffen. Dat terwijl het land een groot deel van zijn rijkdom juist aan het overvloedig bezit van olie en gas te danken heeft.
Tesla wist in september 616 exemplaren van de hand te doen. De verwachting is overigens dat het aantal verkopen van de Model S de komende maanden in minder explosieve tendens verder zal gaan, maar zijn verkoopstart is overtuigend te noemen. Ook de Nissan Leaf blijkt een populair model te zijn. In Noorwegen bezitten elektrische auto's en plug-inhybrides een marktaandeel van 8,6%.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model