Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model S

Nieuws: Tesla Model S

Nederlandse coachbuilder bouwt Tesla Model S Shooting Brake

29.05.2018

Wat ze in het Italiaanse Turijn kunnen, kunnen ze ook gewoon in het Zuid-Hollandse Lisse: auto's geheel naar wens transformeren, beter bekend als coachbuilden. RemetzCar is zo'n Hollands bedrijf en had al veel ervaring met rouwauto's en gepersonaliseerde limousines. Daar komt het ombouwen van een Tesla Model S, normaliter een liftback, tot een shooting brake nu bij.

De Tesla Model S staat te boek als een sedan, maar is eigenlijk een liftback (aangezien de grote kofferklep scharniert bij het dak en niet onder bij de achterruit). Afijn, menig Model S-rijder is zelfs dat praktische vernuft niet ideaal genoeg en het verlangen naar een stationvariant of shooting brake van de populaire EV is dan ook niet van gisteren.

Tesla zelf ziet hier geen brood in, en dus deed iemand een beroep op RemetzCar. Niet zo gek, want het bedrijfje in Lisse had al veel ervaring met het ombouwen van de Model S. Tot rouwauto. Ook is het verantwoordelijk voor de koninklijke Audi A8.

Green beauty
De lijnen van de naderhand gedoopte Model SB zijn getekend door Niels van Roij, ook een landgenoot maar werkzaam vanuit het internationaler georienteerde Londen. In tegenstelling tot de Model S van Qwest oogt de RemetzCar Model SB veel meer als een shooting brake. Beauty is in the eye of the beholder, maar als je het ons vraagt, gaat RemetzCar is met de winst vandoor qua absolute schoonheid. Ook de diepgroene lak (doorgaans niet de populairste kleur op een auto) staat de Model SB ontzettend goed.

Vredestein
Foto's van de voorzijde krijgen we niet te pakken, en daar is mogelijk een reden voor. Want wat blijkt tegen de verwachtingen is: deze fraaie shooting brake is nog gebaseerd op de Tesla Model S van voor diens facelift. Uit 2013 stamt 'ie, voorzien van 'D 85'-aandrijflijn. Nog een saillant detail: voor de totstandkoming heeft RemetzCar hulp gehad van bandenfabrikant Vredestein uit Enschede. Dat de Model SB niet oranje is gespoten…?!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model