Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model S

Nieuws: Tesla Model S

Alle prijzen Tesla Model S

26.12.2012

Na drieënhalf jaar wachten gaat de 7-zits Tesla Model S dan eindelijk in de verkoop. Prijzen beginnen bij € 72.600,-. De levering van de duurdere Signature-modellen start in de lente, terwijl de ‘instap’-versies enkele maanden later in de showrooms staan.

Het voordeligste model (vanaf € 72.600,-) heet simpelweg Tesla Model S en is verkrijgbaar met een 60 kWh of 85 Kwh sterk accupakket. In het eerste geval beschikt de auto over een totaalvermogen van 302 pk en 430 Nm en ligt de topsnelheid op 193 km/h. De actieradius bedraagt 365 kilometer. Supercharging is optioneel, maar wat dit teweegbrengt maakt Tesla niet bekend, evenals de sprinttijd naar 100 km/h. Van de minstens € 83.150,- kostende 85 kWh-versie weten we dat wel, namelijk 5,9 seconden. Qua vermogen kunnen kopers rekenen op 362 pk en 440 Nm en de opgegeven actieradius bedraagt 500 kilometer.

Performance
Met een tikkeltje hogere vanafprijs is er de Model S Performance, maar daarvoor krijg je ook het nodige terug. Zo ligt het vermogen een stuk hoger met 416 pk en 600 Nm en duurt de spurt naar 100 km/h nog maar 4,6 seconden. Pieken doet dit model met superchraging bij 212 km/h en op een vol accupakket zou 500 kilometer te rijden moeten zijn. Meer luxe is ook inbegrepen. Tot de verhoogde standaarduitrusting behoort onder meer een nappaleder interieur met alcantara-accenten en koolstofvezel interieuraccenten, en ook geniet het model over actieve luchtvering en tractiecontrole met een sportstand.

Signature
De absolute toppers van het Tesla Model S-gamma heten Signature en zijn onder andere te herkennen aan hun nappalederen meubilair, 12-voudig te verstelen stoelen, het normaliter € 1.050,- kostende Sound Studio Package met 12 luidsprekers en 580 Watt uitgangsvermogen en interne harde schijf. Ook volledige omklapbare 'achteruitkijkende' stoelen zijn bij de prijs inbegrepen. Deze stoelen zijn te verstellen tegen de rijrichting in te verstellen en bovendien uitgerust met vijfpuntsgordels (voor kleine kinderen). De Model S Signature kent een vanafprijs van € 101.400,- terwijl de Signature Performance te koop is vanaf € 110.950,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model