Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model S en X voortaan nog rapper uit de startblokken

Nieuws: Tesla Model S en X voortaan nog rapper uit de startblokken

Tesla Model S en X voortaan nog rapper uit de startblokken

04.07.2017

Het lijkt erop dat Tesla het onderscheid tussen de Model S en X en de aankomende Model 3 groter wil maken. De instapmodellen van beide types krijgen een prestatie-upgrade.

Electrek ontdekte op de website van Tesla dat vooral de instappers van de Model S en Model X voortaan nog sneller accelereren. Het gaat om de auto's met 75 kWh-accupakket en de 100 kWh-modellen, die qua hardware en software onder handen genomen zijn.

De cijfers
Zo spurt de Model S 75 nu in 4,3 seconden naar de honderd. Dit was 5,5 seconden. De Model S 75D doet hetzelde voortaan in 4,2 seconden, exact een seconde sneller dan voorheen. De 100 D wint slechts een tiende maar die sprintte al in 4,2 seconden naar de 100 km/h.

En de Model X? Daarvan accelereert de 75D nu in 4,9 seconden naar de honderd. Een knappe winst van liefst 1,1 seconden. De duurdere en krachtigere Model X 100D is daardoor zelfs nog nauwelijks sneller met een kloktijd van 4,7 seconden. Dit was 4,8 seconden.

Alleen nieuwe auto's
Een Tesla-vertegenwoordiger heeft de nieuwe acceleratiecijfers bevestigd. Hij benadrukte evenwel dat bestaande Model S- en X-modellen niet zomaar sneller gemaakt kunnen worden. Er komt dus geen 'over the air'-update voor de Tesla die reeds op de oprit staat.

De beslissing om de duurdere Tesla's sneller te maken komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De introductie van de nieuwe Model 3 komt met de dag dichterbij, dus het is voor Tesla interessant om juist op dit moment de instapmodellen van haar hoger gepositioneerde modellen aantrekkelijker te maken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model