Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model 3

Nieuws: Tesla Model 3

Tesla zet 7,5 miljard om in 24 uur

05.04.2016

Afgelopen vrijdag stelde Tesla de Model 3 voor. Zonder dat de exacte specificaties bekend zijn en met de randvoorwaarde dat het nog twee jaar duurt voordat het model in productie gaat. En toch opende het de orderboeken. En scoorde daarmee in mum van tijd een recordomzet.

De orderboeken had Tesla in de uren voor het evenement geopend. En tegen de tijd dat Elon Musk uitgepraat was, hadden 133.000 mensen wereldwijd een voorschot van € 1.000,- of het equivalent in dollars gestort. Niet eens 24 uren later stond de teller op 185.000. Zonder dat men de auto heeft kunnen aanraken of de exacte specificaties kende. Ongekend

Basisprijs + opties
Tesla is er vanzelfsprekend heel blij mee. Het biedt immers een bepaalde zekerheid richting de toekomst. Musk heeft omgerekend dat als die pre-orders neerkomt op een waarde van $ 7,5 miljard. Daarvoor moet hij per auto wel $ 42.000 rekenen in plaats van de basisprijs van $ 35.000, maar vooruit, een kale Model S hebben we ook nog nooit gezien.

Pas eind 2017
Dat de centen nog niet meteen op de rekening van Tesla staan is de kleine kanttekening aan het verhaal. Voor eind 2017 kan het bedrijf immers geen enkele auto leveren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model