Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla Model 3 krijgt trekhaak. Wint hij van een Dacia?

Nieuws: Tesla Model 3 krijgt trekhaak. Wint hij van een Dacia?

Tesla Model 3 krijgt trekhaak. Wint hij van een Dacia?

09.05.2019

Vakantiegangers met een vouwwagen of een (kleine) caravan kunnen opgelucht ademhalen: de Tesla Model 3 is vanaf nu leverbaar met een trekhaak. Het trekgewicht bedraagt 910 kilo en de optie kost 1080 euro.

Klanten voor de 'Standard Range Plus' en 'Long Range' kunnen de optie aanvinken. Wie denkt een Tesla Model 3 Performance te bestellen en daarmee een Kip-caravan in 3,4 seconden naar de honderd de sleuren, moeten we teleurstellen. Tesla waarschuwt: de trekhaak kan na levering van de auto niet achteraf worden gemonteerd.

Trekgewicht Tesla Model 3
Het trekgewicht van 910 kilo is toereikend om een kleine caravan, een vouwwagen of een aanhangertje te trekken. De software controleert de schommelingen van de aanhanger en past op basis van zijn bevindingen automatisch de remkracht aan. Tesla communiceert de maximale kogeldruk niet, maar een fietsendrager voor het vervoer van twee e-bikes lijkt ons niet teveel gevraagd.

Dacia vernedert Tesla
Om te demonstreren dat een trekgewicht van 910 kilo niet wereldschokkend is, vergelijken we de Model 3 met de Dacia Sandero. Deze kleine hatchback van 13.630 euro heeft 75 pk en mag 1045 kilo trekken. We verpakken onze conclusie in internettaal: DACIA VERNEDERT TESLA.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model