Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla E-bike

Nieuws: Tesla E-bike

Hersenspinsel: Tesla Model M

16.07.2015

Een beetje modern luxe-merk heeft ook een stoere motorfiets in de aanbieding. Bij Tesla ontbreekt die nog. En voordat Elon Musk zelf met het idee komt, heeft onafhankelijk designer Jans Slapins alvast enig voorwerk gedaan.

Slapins doopt zijn creatie tot Tesla Model M (van motorcycle, nemen we aan) en uiteraard geschiedt de aandrijving geheel elektrisch. Ook is de Model M, net als de vierwielers van de vooruitstrevende Amerikaanse EV-fabrikant, bijzonder krachtig. Liefst 204 pk levert de motorfiets aan het achterwiel (want 'aan de krukas' schrijven heeft immers geen zin in deze).

Strepentrekker
Versnellingen ontbreken evenzo, dus accelereren met de Model M is vergelijkbaar met dat van een scooter. Alleen dat vele malen vlotter. Daadwerkelijke sprintcijfers en andere specificaties zijn er helaas niet, maar gezien het feit dat automotive-accu's onmiddellijk na het omdraaien van de sleutel hun volledige koppel afgeven, zouden we niet raar opkijken van een 100 km/h-sprintje in minder dan 3 seconden. Afhankelijk van het gewicht van de Model M welteverstaan.

Geheime opbergruimte
Voor een optimale balans en daarmee rijgedrag zitten de lithium-ion-batterijen in elk geval zo laag mogelijk in het aluminium frame. Waar normaliter de benzinetank zit, is nu bergruimte. Er past zelfs een helm in. Over de verdere lay-out geen woord, maar het virtuele concept voorziet wel 4 rijmodi: Race, Cruise, Standaard en Eco om zo ver mogelijk te geraken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model