Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Tesla-autonome auto

Nieuws: Tesla-autonome auto

Tesla wil autonome auto produceren

19.09.2013

We horen er de laatste tijd wel vaker over: autonome auto’s. Ook het technische geavanceerde Tesla wil in 2016 zijn eerste zelfrijdende auto van de band laten rollen.

Dat de slimste koppen uit de auto-industrie zich al jaren buigen over auto´s die helemaal uit zichzelf rijden zal wel geen geheim zijn. Google heeft in California al enige tijd voertuigen rollen die, kreunend onder de sensoren en radars, zelf hun weg zoeken. Maar ook elke andere autofabrikant hangt over dit onderwerp met z´n hoofd in de wolken. Mercedes-Benz pakte enkele weken geleden nog uit met een experimentele S-Klasse die z´n eigen plan kan trekken in het verkeer.

10% nog zelf doen
Tesla-baas Elon Musk, had eerder al gehint naar een soortgelijk model van z´n bedrijf, en heeft er nu zowaar een datum aan verbonden. Zelfrijdende Tesla´s moeten realiteit zijn in 2016. Dat is te vroeg voor een auto die zonder hulp van A naar B kan rijden, maar de visionair zegt in elk geval dat ze tegen dan de bestuurder 90% van het werk uit handen kunnen nemen. We zijn benieuwd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model