Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Techart Cayenne Magnum

Nieuws: Techart Cayenne Magnum

Van neushoorn naar nijlpaard

20.04.2009

Drieënhalf jaar nadat Techart de eerste Magnum op deze aardbol zette volgt een nieuwe generatie. Deze is wederom gebaseerd op de Cayenne Turbo en hoest dankzij de vele modificaties 680 pk en 900 Nm op. Genoeg om verbluffende prestaties neer te zetten.

Niet alleen hanteren enkele autofabrikant een merkbeeld in de vorm van een dier (Jaguar of Wiesmann), ook heeft de vorm van sommige automodellen iets weg van beesten. Neem bijvoorbeeld deze Techart Magnum. Dankzij de ietwat ingevallen koplampunits en ophalende neuspartij had de eerste lichting - recht van voren gezien - wel iets weg van een driegende neushoorn. De tweede generatie van de Cayenne kreeg een vriendelijker gezicht door de meer platgelegde koplampen. Techart transformeerde de huidige Turbo S wederom tot een Magnum, maar het beeld van een neushoorn is de SUV een beetje kwijt. Een nijlpaard is nu meer op z'n plaats. Een woeste weliswaar! En die kunnen behoorlijk gemeen uit de hoek komen wanneer ze geïntimideerd worden. En daarmee hebben we niets teveel gezegd.

Exterieur
Yechart Cauenne MagnumIn vergelijking met de oude Magnum is er niet eens zoveel veranderd. Nog steeds voeren aan de voorzijde de immense luchtinlaten met vele spijlen de boventoon. Net als de volledig nieuwe motorkap met die agressieve powerdomes overigens. Mist- en bermlampen behoren ook weer tot het Magnum-pakket en worden dit keer ondersteund door LED-dagrijverlichting die meerdere verlichtingsfuncties kent. Aan de achterzijde is de achterspoiler en de diffuser geoptimaliseerd, en zijn het twee eindpijpen aan weerszijden die het beeld bepalen. Wielen van het type Formula of Formula II (20 - 23 inch) zijn voorhanden om het plaatje compleet te maken. In de uitgebreide optielijst staat tevens de sportluchtvering die de Cayenne in hoogte kan laten variëren. Het verschil tussen de laagste en hoogste stand bedraagt 110 mm.

Interieur
Yechart Cauenne MagnumTechart kennende is alleen het beste goed genoeg. En daarom ademt het interieur kwaliteit uit met veel oog voor detail. Hiervoor is samengewerkt met 'de Sede of Switzerland´, een gerenommeerd meubelfabrikant. Het binnenwerk heeft dan ook toepasselijk de naam 'Sede Classic S' meegekregen.

308 km/h
Yechart Cauenne MagnumVoordat het vermogen van 680 pk en 900 Nm gerealiseerd kon worden hebben de technici veel werk moeten verrichten. De 4.8 liter turbo-V8 kreeg het flink te verduren. Allereerst werd er een sportfilter gemonteerd, gevolgd door het wisselen van de standaard turbocharger. Daarvoor in de plaats is een exemplaar uit eigen huis gekomen. Op de olie- en waterpomp, het inlaat- en uitlaatspruikstuk, de gashendel en de motorchip staat tevens het logo van Techart. Tot slot is het uitlaatsysteem vernieuwd voor nog betere prestaties en een zwaardere sound. Het traject naar 100 km/h wordt door de Magnum afgelegd in 4,2 seconden, een winst van 0,9 seconden ten opzichte van het normale productiemodel. Van 0 naar 200 km/h duurt slechts 14,5 seconden en z'n topsnelheid ligt op een rappe 308 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model