Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Suzuki SX4

Nieuws: Suzuki SX4

Zoals voorzien: de vernieuwde Suzuki SX4

13.01.2010

Dit is de vernieuwde Suzuki SX4. Als het zusje van de vorig jaar opgewaardeerde Fiat Sedici wisten we dat ‘ie er ging komen, de vraag was alleen wanneer. Nou, in maart kun je hem bewonderen bij de vaderlandse dealers.

Bij de recent opgefriste Fiat Sedici was het speuren, maar bij de vernieuwde Suzuki SX4 is het helemaal check, check, dubbel check om de verschillen met de huidige te ontdekken. Het is dat Suzuki meldt dat deze lichting voortaan standaard voorzien is van een gewijzigde bodemplaatbeschremer, stootlijsten, donkergetinte ruiten achter en dakrails. Verder zijn er nieuw ontworpen lichtmetalen wielen die vanaf het uitrustingniveau Exclusive standaard onder de auto worden geschroefd. Het interieur is in 't nieuw gestoken met een moderne print van de bekledingstoffen en ook het dashboard kreeg een upgrade. Een infodisplay met digitale klok en vermelding van het actuele en gemiddelde brandstofverbruik plus de resterende actieradius is voortaan standaard.

Meer pit, minder energie
Suzuki SX4Motorisch heeft Suzuki de bestaande 1.6 liter benzine verfijnd waardoor het motorvermogen toenam tot 120 pk (was 107 pk). Het koppel steeg van 145 Nm naar 156 Nm. Ondanks deze winsten nam het brandstofverbruik af naar 6,2 l/100 km, een reductie van een 0,5 l per honderd gereden kilometers. De CO2-uitstoot is gedaald van 159 naar 143 g/km. Beide beschikbare motoren worden gekoppeld aan een vijfversnellingsbak en een viertraps automaat is optioneel.

i-AWD
Suzuki SX4Iedere SX4 is van nu af aan tevens uitgerust met schijfremmen rondom en ESP. Eventueel kunnen deze actieve veiligheids- voorzieningen van de SX4 worden uitgebreid met het tegen meerprijs verkrijgbare All Wheel Drive (i-AWD). Het 4x4-systeem is overigens alleen leverbaar op handgeschakelde uitvoeringen. De vernieuwde SX4 is leverbaar als Comfort en als Exclusive. Prijzen beginnen bij € 17.699,-. Vanaf maart staat 'ie in de showroom.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model