Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki SX4

Nieuws: Suzuki SX4

Suzuki wil broertje SX4

13.06.2013

Nu de fors gegroeide SX4 rijp voor productie is zet Suzuki haar zinnen op z’n kleine broertje. Zodoende kunnen de Japanners dubbel profiteren van het toenemende marktaandeel van crossovers.

De nieuwe SX4 draagt dezelfde naam als zijn voorganger, maar gezien de enorme groeispurt die het model heeft ondergaan ten opzichte van z'n voorganger had hij evengoed SX6 kunnen heten. De vertrouwde SX4-badge had dan alsnog geplakt kunnen worden op het kleinere broertje dat Suzuki in de pijplijn heeft zitten om het gat tussen de nieuwe SX4 en Splash op te kunnen vullen. In 2015 moet hij klaar zijn om het vervolgens op te nemen tegen andere compacte crossovers als de Nissan Juke, Renault Captur en in iets mindere mate de Opel Mokka en Chevrolet Trax.

Alto en Splash
Nieuws is er ook over de Alto en de Splash. Nog voordat de 'SX2' ten tonele verschijnt gaan die beide modellen vervangen worden door één gloednieuwe auto. Suzuki heeft tegen het Engelse Autocar gezegd dat dit in de loop van 2014 gaat plaatsvinden. Of de vervanger van de Alto én Splash wederom wordt ontwikkeld in samenspraak met een externe partij is niet medegedeeld. Maar het kan dus zijn dat de volgende Nissan Pixo naar een ander, gelijk geaard vriendinnetje moet zoeken

Swift
En dan is er nog de Swift. Daarvoor staat er binnenkort een facelift gepland. Naar verluidt gaan we nog voor de komende jaarwisseling daarmee kennismaken. Daarnaast wordt het leveringsprogramma van Suzuki's populairste versterkt met een 5-deursuitvoering van de Sport. En de geheel nieuwe Swift? Die zou in 2016 geïntroduceerd worden als we de laatste berichten moeten geloven. Dat duurt dus nog even. Voorlopig kunnen we ons gaan stukbijten op genoeg andere Suzuki's, niet te vergeten dat de Grand Vitara, Jimny en de Kizashi er ook nog zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model