Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Swift

Nieuws: Suzuki Swift

Suzuki Swift Sport ook als vijfdeurs

15.07.2013

Tegelijk met de introductie van de vernieuwde Swift in Engeland heeft Suzuki twee nieuwe uitvoeringen aangekondigd. Het gaat hier om de vijfdeurs variant van de Sport en een versie met vierwielaandrijving.

Een scherp oog die de vernieuwingen aan de Suzuki Swift in één oogopslag ziet. Wie wat langer tuurt en analyseert zal eveneens opmerken dat het koplampglas voortaan helderder is, de knipperlichten in de spiegelbehuizingen zijn opgenomen en de mistpitten worden bijgestaan door boemerang-vormige LED-dagrijverlichting. Het interieur lijkt ongemoeid gelaten te zijn en dat geldt ook voor de in Nederland verkrijgbare krachtbronnen. De Engelsen daarentegen kunnen een schonere 1.3 liter diesel tegemoet zien.

Sport
Nieuw ook voor de Britten is de 5-deurs carrosserievariant van de Swift Sport en die zal ook naar ons land komen. Onder de kap ligt als vanzelfsprekend dezelfde motor als in de versie met twee portieren: een hitsige, ongeblazen 1.6-viercilinder met 136 pk en 160 Nm. Omdat we niet verwachten dat de vijfdeurs-versie (veel) zwaarder is, verwachten we een evenzo vlotte sprint en topsnelheid van respectievelijk 8,7 seconden en 200 km/h.

4x4
Of de gepresenteerde Swift 4x4 ook via het officiële kanaal voet aan Nederlandse wal zet, dat weet de importeur van het merk nog niet. 'De vernieuwde Swift en de 5-deurs Sport halen we begin 2014 deze kant op. Over de 4x4 beslissen we later dit jaar', aldus een woordvoerder van Suzuki. Mocht de knoop positief worden doorgehakt, dan is het model enkel te verkrijgen met 1.2 liter benzine en vier portieren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model