Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Swift & SX4

Nieuws: Suzuki Swift & SX4

Swift Plug-in Hybrid & SX4 brandstofcel

08.10.2009

Suzuki pakt tijdens de Tokyo Motorshow uit met twee studiemodellen op basis van de Swift en SX4. Het gaat hier om milieubewuste auto respectievelijk voorzien van een plug-in hybride module en een brandstofcel aandrijving.

Tijdens de Tokyo Motorshow onthuld Suzuki Swift Plug-in Hybrid. De compacte hatchback beschikt als hoofdaandrijving over een elektromotor. Via een stekker in het stopcontact kan de accu worden opgeladen en indien de accu onderweg uitgeput raakt, wordt deze opgeladen door een generator die op haar beurt wordt aangedreven door een kleine motor. Met de Swift Plug-in Hybrid toont Suzuki haar milieuvriendelijk oplossing voor korte (stads)ritten zoals die veel voor komen in het dagelijks gebruik. Toch is de Swift dankzij de generator niet beperkt tot kleine ritten. Lange afstanden behoren ook tot de mogelijkheden.

Brandstofcel
Suzuki Swift SX4Naast de hybride aangedreven Swift toont Suzuki de SX4-FCV (Fuel-Cell Vehicle) op haar stand. De crossover combineert een high performance brandstofcel met een hoge druk waterstof tank (70Mpa). Informatie over de aandrijving van de SX4-FCV is niet bekend. Suzuki vermeldt alleen de aanwezigheid van een lichte compacte condensator. Dit component moet de prestaties verbeteren door de energie die tijdens het remmen vrijkomt op te slaan en te hergebruiken tijdens acceleratie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model