Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Swift Sport

Nieuws: Suzuki Swift Sport

Suzuki presenteert potige Swift Sport

16.10.2012

Down Under hebben ze natuurlijk ook nationale autobeurzen. En Suzuki deinst er niet voor terug om daar hun Swift tussen de bonkige pick-ups en krachtpatsers van Holden neer te zetten. Zo presenteerden de Japanners tijdens de Australian International Motor Show een kleine, maar potige Swift Sport.

Het regent compacte hot hatchbacks de laatste tijd. Na de Peugeot 208 GTI, de aankondiging van de Renault Clio IV RS en het voornemen van Volkswagen om de Polo R in het leven te roepen is deze Suzuki Swift Sport de volgende. De Swift Sport kennen we eigenlijk al, maar deze is net even wat brutaler met z'n kloeke frontspoiler, brede zijskirts, markante diffuser en grote wielen. Binnenin zorgen zwaar geprofileerde kuipstoelen voor de cosmetische pret.

Blaffende honden
Hoe agressief de getoonde Swift Sport ook mag overkomen, het betreft een gevalletje blaffende honden bijten niet. Onder de kap gaat namelijk dezelfde 1.6-viercilinder met 125 pk en 160 Nm schuil als in de optisch meer bescheiden Swift Sport. Suzuki presenteert dus feitelijk niets meer en minder dan een binnenkort te bestellen sportpakket. Het stuur zit bij de getoonde Swift rechts dus op de vraag of het pakket ook naar ons land komt kunnen we (nog) niet zeggen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model